Varna24.bg Малка библиотека ще бъде създадена в помещение, предоставено от джамията в

...
Varna24.bg
Малка библиотека ще бъде създадена в помещение, предоставено от джамията в
Коментари Харесай

Създават малка библиотека в джамията на Аспарухово

 Varna24.bg Малка библиотека ще бъде създадена в помещение, предоставено от джамията в " Аспарухово ", заяви за Varna24.bg Сали Светославов, създател на самодейността. Припомняме, че студентът от ВСУ " Черноризец Храбър " инициира поставянето на в няколко варненски учебни заведения. Ето какво показа за медията ни Сали:   

" Приключи първият стадий от акцията за основаване на дребна библиотека в кв. " Аспарухово ", в помещение предоставено от джамията " Сесемес ".

Поставиха се 5 броя библиотечни лавици и към този момент стартира акция за набиране на книги. Вие също можете да помогнете.

От каква литература имаме потребност:

1. Коран на турски, български, арабски и британски език.

2. Енциклопедии и научна литература.

3. Детски книги.

4. Учебници и пособия.

Целта е да се сътвори една дребна библиотека с детски книжки, учебници, пособия и други книги, с цел да бъде кътче, където децата ще могат да четата и прекарват време. Идеята се породи след диалог с деца, които обичат да четат и желаеха да им подаря книжки. Най-важното нещо за мен е да има четящи деца, след време мислещи положителни жители на България.

През 2021 година се надявам да се съберем 1 000 издания на горепосочена тема, а след това да записваме библиотеката, като такава. Благодаря на младежите, които оказват помощ при реализирането на концепцията и донори, които подариха пари за лавици и подаряват книги ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР